שתלים דנטליים המדריך המלא

שתלים דנטליים

שתלים דנטליים  המדריך המלא

אני מקוה ש שתלים דנטליים  המדריך המלא על השתלות שיניים יעזור לכם. שתלים הם הן קלות, מהירות ומהוות פתרון נהדר לשיקום שיניים חסרות ולשיקום הפה

שתלים דנטליים השתלות שיניים

רוב האוכלוסייה , בתוכם נכללים רופאי שיניים ומטופליהם אינם יודעים מהם שתלים דנטליים . אם כן, מהו שתל?

 

שתלים דנטליים המדריך המלא היא הדרך הפשוטה והמופשטת להבנה:


השתלות שיניים

שתל-הוא בורג עשוי טיטניום המוחדר לתוך העצם בלסת ובא להחליף שן/שיניים חסרות. לאחר הכנסת השתל יש להמתין תקופת החלמה של כמה חודשים שלאחריה רופא השיניים יכול לבצע שיקום ולבנות שן / שיניים חסרות.

שתלים דנטליים -הסבר מפורט

כאמור שתל הינו בורג טיטניום שמוחדר לעצם, תהליך ביצוע השתל הינו מורכב ונעשה בשימוש בטכנולוגיה מתקדמת. בכדי לבצע שתל כראוי ישנה חשיבות למיקום החדרת השתל, דיוק במיקום ההחדרה חיוני וחשוב להצלחת הטיפול ולשיקום שנעשה ע"ג השתל. זהו האתגר הראשון שעומד בפני רופא השיניים. בנוסף ישנה חשיבות בהבנת העקרונות הפרוסטודונטיים, לכן, רצוי לעבוד עם מומחה המתמצא בהיבט הכירורגי בעקרונות הפרוסטודונטיים.

שתלים דנטליים

באתר זה מובאת אינפורמציה שתקנה לכם את היכולת להבין את התהליך ולמה לצפות ב שתלים דנטליים.
רצוי לעיין היטב בנמצא באתר.

 

מהו שתל דנטלי ?

בורג המונח בעצם הלסת המהווה עוגן לשן מלאכותית או לתותבת. כששתל בנוי נכון, אנו מקבלים תוצאה אסתטית טובה, עד שלא ניתן להבחין שזהו שתל ונראה כשן טבעית. הצילום להלן מראה שיקום פה נרחב על גבי שתלים.

השתלות שיניים וכתרים

שיקום שן בודדת מתאים למטופלים שחסרה להם שם אחת כגון שן קדמית. ישנם הרבה אנשים באוכלוסיה שעקב תאונה מאבדים שן אחת בודדת, בד"כ מדובר בשיניים קדמיות. שיקום שכזה מהווה אתגר גדול לרופא השיניים, כיוון שבכדי לשקם שן בודדת, במיוחד כשמדובר בשן קדמית יש חשיבות למיומנות והבנה ברפואת שיניים אסתטית. כשמבצעים שתל אין מקום לשגיאות. חלק זה מביא פנים שונות של שיקום שן אחת באמצעות שתל. נשים דגש על שן קדמית הדורשת מיומנות רבה.

 

תמונות לפני ואחרי

חסיפת השתלות שיניים בחניכיים חניכיים לפני השתלה

שן חסרה לפני ניתוח.
שתל חשוף ונראה דרך החניכיים.

תוצאה מאוד יפה

אסטתיקה עם שתלים

מטופלת שמחה מאוד

מטופלת שמחה

למה מתכוון רופא השיניים באומרו שיש לבצע השתלת עצם לפני השתל?


הצלחת השתל הדנטאלי ויכולתו לתמוך בכתרים הנבנים על גביו, מושפע באופן ישיר לכמות ואיכות העצם במקום המיועד לשתל בלסת. ישנם כמה גורמים המשפעים על כמות העצם, באילו נכללים: מחלת חניכיים, טראומה, דלקות וכו'. מחסור של עצם לא תמיד ידוע מראש ולעיתים בעת פתיחת המקום בזמן השתלה אנו מגלים שיש מחסור קריטי בעצם. מכשול זה לא מהווה בעיה….

כיום באמצעות טכניקות מצוינות אנו מסוגלים למלא את האזור החסר וניתן להוסיף עצם, לגובה ולרוחב, אנו מסוגלים למלא שטחים אנטומיים בלסת, עצם חסרה עקב איבוד שיניים, ובכך לייצר עצם חדשה.
יתרה מזאת כיום ניתן באמצעות טכניקות חדשות למנוע איבוד עצם במקרים שעתיד להיות איבוד כגון: עקירת שן.

במקרים מסוימים הוספת עצם או מילוי הם הכרחיים להצלחת השתל הדנטאלי והשיקום שלאחריו, ברוב המקרים ניתן לחזות מראש את הצורך לשקם עצם אך ישנם מקרים שרק תוך כדי הניתוח אנו מגלים שיש צורך בשיקום עצם. כל עוד רופא השיניים יכול לשקם את העצם והמטופל מבין את חשיבות התהליך, אינה צפויה בעיה בפרוצדורה כזאת.

Skip to content