השתלות שיניים והשתלת עצם

 

אהי רוצה לעדכן אותכם בחידושים ובטכניקות החדישות ביותר בתחום השתלות שיניים.

בעשור האחרון , טיפול בעזרת שתלים דנטליים הפך לטיפול בטוח וצפויי.  מחקרים ארוכי טווח מראים
השתלות שיניים ושיקום הפה הצלחה של קרוב ל99%. אמצעים חדשים מאפשרים תוצאה חזקה ואסתטית ואילו הטכנולוגיה המתקדמת גורמת להתקנת השתלות שיניים להיות הליך מהיר ועם כמות מינימלית של תופעות לוואי לאחר
הפרוצדורה.

השתלת עצם ו- השתלות שיניים

אחד החידושים המדהימים ביותר בתחום הוא היכולת "ליצר עצם", מה שלא היה בעבר. הרבה פעמים, נוצר מצב שנקרא "עצם בלתי מספקת", במיוחד בלסת העליונה, מצב שלא מאפשר להתקין שתל באזור. השתלות שיניים והשתלת עצםבעבר בעקבות המצב, לא היה ניתן לתת למטופל שן קבועה לאחר שאיבד את השן הטבעית. לרוב המצב הנ"ל נוצר בעקבות תזוזה של חלל הסינוס כלפי מטה, לאחר שנעקרת שן. כיום יש באפשרותנו לעשות הליך הנקרא "הרמת סינוס", להשתיל במקום שחסרה בו עצם, עצם מלאכותית שתעזור לעצם הטבעית בגוף ליצר עצם חדשה, כך שנוכל למקם שתל באזור. השתלות שיניים מאפשרים לנו להעניק לך נוחות, אסתטיקה ותפקוד.

מה אתה צריך לדעת על השתלות שיניים ?

הרבה אנשים, כולל אחוז לא קטן של רופאי שיניים, לא יודעים הרבה על השתלים הדנטליים. בצורה הכי שתל דנטלי וכתרפשוטה-  שתל דנטלי הוא בורג קטן מטיטניום, המוחדר ללסת. השתל נשאר בלסת כמה חודשים, לאחר שהמקום מתרפא והשתל נרבע בלסת ,רופא השיניים שלך יכול לבנות שיניים על גבי השתלים אשר יחליפו את השיניים שנעקרו.

 

תיאור תדויק וטכני

שתל דנטלי מותקן ע"י רופא השיניים, בעזרת טכנולוגיה מתקדמת ובדיוק מקסימלי, כדי לבנות על גבי השתל כותרת של שן (כתר).מיקום מדויק של השתלות שיניים קריטי להצלחת ההשתלה והשיקום כולו- וזה אתגר לא קטן בשביל רופא השיניים המטפל.

מה שאפילו יותר חשוב מהדיוק וההשתלה עצמה, זה הבנת העיקרון השיקומי. אז מה אתה צריך לעשות אם אתה שוקל לבצע שתלים דנטליים? חשוב שתעשה את הטיפול אצל רופא המתמחה בתחום השתלים הדנטליים ולא פחות חשוב, תבחר רופא משקם אשר יחבר את כל האלמנטים בצורה מוצלחת.

אם אתה שוקל לעבור השתלות שיניים, תקרא בעיון את המאמרים בנושא , המופיעים באתר שלי, כך תדע למה לצפות לפני, במהלך ואחרי הפרוצדורה. אם יש לך שאלות נוספות ואתה מעוניין לעבור את ההשתלה אצלי, אתה יכול ליצור איתי קשר באי-מייל או להתקשר ל 02-6798040.

מהו השתל הדנטלי?

השתל הדנטליהוא בעצם בורג מתכתי המוחדר בעצם הלסת. השתל משמש כעוגן לשן התותבת או מס' שיניים(כתרים). כאשר השתל הדנטלי נקלט והעצם נבנתה סביב השתל, אף אחד כולל המטופל, לא אמורים לדעת על קיומו של השתל… אנשים יראו רק את ה"שן".

שתל דנטלי לפני ואחרי השיקום

שתל דנטלי לפני ואחרי

מהי השתלת עצם ואיך זה עובד?

מה הכוונה כשרופא השיניים שלך אומר "צריך השתלת עצם כדי לעשות השתלות שיניים"? ההצלחה של השתל הדנטלי תלויה ביכולת של השתל לתמוך בשחזור שיתבצע עליו. ההצלחה מאוד תלויה בכמות העצם הזמינה באזור בו רוצים למקם את השתל. הרבה גורמים משפיעים על נפח העצם, גורמים כמו, מחלת חניכיים (מחלה פריודנטלית), טראומה וזיהומים. זה לא מפתיע לפתוח  מקום לשתל ולגלות שחלק ניכר מהעצם הקריטית לביצוע ההשתלה חסרה. אך אל דאגה, יש לנו טכניקה זמינה שיכולה להחליף עצם חסרה.

אנו יכולים להגדיל את הגובה והרוחב של העצם. יש באפשרותנו למלא חללים ריקים בעצם,ובשל כך ליצור עצם חדשה. בעזרת שיטה זו אנו יכולים לתקן כל מיני פגמים הנוצרים בעצם לאחר אובדן של שיניים. אנחנו יכולים אפילו  למנוע ספיגת עצם ע"י "השתלת עצם", במקומות בהם העצם במצב רגיל הייתה נספגת. השתלת עצם חסרה או הוספת עצם לעצם הקיימת, היא הליך שכיח ונועד כדי לבצע השתלה ושיקום מוצלחים.

לרוב רופא השיניים ידע מראש האם יש צורך בהשתלת עצם לפני או במהלך ההשתלה, כמו כן הרופא השתלת עצם לקראת השתלות שינייםאמור לעדכן את המטופל שיש צורך בהליך זה. אבל לפעמים אנו מגלים שיש צורך בהשתלת עצם בזמן ההשתלה עצמה. כל עוד הרופא שיניים הכין עצם מלאכותית למקרה כזה ויידע את המטופל בנעשה, אין שום בעיה להשתמש בעצם גם בזמן ההשתלה.

Skip to content